Корпоративну культуру Банку Англії звинуватили в неефективності — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Корпоративну культуру Банку Англії звинуватили в неефективності

370
Банк Англії звинуватили в неефективній корпоративній культурі, яка не сприяє ухваленню правильних рішень.
Згідно з декількома дослідженнями, які були проведені за ініціативою самого регулятора, в корпоративній культурі банку занадто велике значення мають ієрархія і субординація. З урахуванням цього структура банку дуже централізована. Експерти дійшли до думки, що співробітники воліють фільтрувати інформацію, що направляється вище по структурі.
“Низові співробітники ЦБ аналізують широкий спектр альтернативних курсів грошово-кредитної політики, їм часто хотілося б заперечити думку свого керівництва. Однак, мабуть, серед них спостерігається певна тенденція фільтрувати свої рекомендації таким чином, щоб максимально підвищити ймовірність того, що вище керівництво вважатиме їх рекомендації адекватними”, – зазначив екс-банкір JP Morgan Білл Уінтерс.
Експерти також відзначили, то все це сприяло погіршенню якості прогнозів Банку Англії.
Раніше банк Англії вже не раз піддавався критиці за зайве схиляння перед принципом субординації в його стінах. Колишні співробітники банку і представники Мінфіну потай розраховують, що новий голова регулятора струсоне банк і почне необхідні реформи.
“Корпоративна культура Банку Англії душить незалежне мислення”, – зазначив екс-співробітник Федерального резерву США Девід Стоктон, що також проводив дослідження.
За матеріалами:
Вєсті Економіка
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас