Зростання замовлень у промисловості РФ досягло рекорду — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Зростання замовлень у промисловості РФ досягло рекорду

Фондовий ринок
532
Ділова активність в російській промисловості прискорюється другий місяць поспіль. Індекс PMI відпрацьовуючих галузей від HSBC зріс у жовтні до 52,9 пункту. Про це свідчить дослідження Markit.
У вересні показник знаходився на рівні 52,4 пункту. Зростання нових замовлень та обсягів виробництв в обробних галузях було максимальним за півтора року. Показник вище 50 пунктів говорить про зростання активності. Зростання індексу сталося на тлі уповільнення зростання зайнятості, а сам показник знаходиться вище 50 пунктів вже протягом 13 місяців.
При цьому в жовтні скоротилися обсяги замовлень російським виробникам з експортних ринків. Крім цього, у звіті вказується на зниження інфляційного тиску, на скорочення незавершених замовлень, що додатково підтримало зростання обсягу виробництва. Однак темпи скорочення в жовтні були мінімальними за п’ять місяців.
Головний економіст банку HSBC по Росії і країнах СНД Олександр Морозов вважає, що сильні результати були досягнуті за рахунок внутрішнього попиту на тлі складної ситуації в економіці єврозони.
“Таким чином, внутрішній попит вкотре захистив Росію від зустрічних вітрів, що дмуть з боку економіки єврозони, яка переживає не найкращі часи. Дійсно, незважаючи на тривале прискорення інфляції, темпи зростання приватного споживання залишаються високими, стимулюючи виробництво товарів народного споживання та підтримуючи загальні темпи зростання в обробних галузях Росії. Все це обіцяє приємно здивувати за підсумками виходу жовтневих офіційних даних Росстату про динаміку зростання промислового виробництва. Пара додаткових робочих днів у жовтні також повинна сприяти виходу сильніших даних. Ми турбуємося лише про те, що виробники можуть бути введені в оману природою поточного збільшеного попиту на продукцію. Цілком можливо, що він обумовлений зростанням інфляційних очікувань і таким чином є тимчасовим”, – наводяться слова Морозова в прес-релізі.
Також він зазначив, що дані жовтневого дослідження знижують побоювання про негативний вплив жорсткості монетарної політики на реальний сектор.
За матеріалами:
Вєсті Економіка
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас