GM скорочує у ЄС 2600 робочих місць — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

GM скорочує у ЄС 2600 робочих місць

230
Американський автоконцерн General Motors упродовж поточного року скорочує 2600 робочих місць у Європі.
За даними речника Opel – «дочки» General Motors, 2300 працівників від початку року уже залишили компанію. Ще триста осіб зроблять це до кінця року. «Це скорочення робочих місць відбулося за добровільних пропозицій з виплати відступних і виходу на передпенсійний відпочинок, а також через природну плинність робочої сили», – йдеться в заяві, яку автовиробник поширив у Рюссельсгаймі. Всього у Європі на заводах GM ще донедавна працювали майже 40 тисяч робітників.
Нових моделей не буде
«Для заводу Opel в Бохумі після завершення випуску актуальної Zafira Tourer не планується жоден новий продукт», – повідомили в Adam Opel AG у Рюссельсгаймі, підтвердивши у такий спосіб попередні плани. Відповідно до цієї інформації, керівництво компанії не планує після 2016 року випускати з конвеєра жодної нової моделі. Переговори з профспілками з цього приводу, однак, поки не завершено.
Opel хоче пристосувати свої виробничі потужності до зниження ринкового попиту. Як і інші автовиробники, автоконцерн відчуває наслідки боргової кризи в Європі та кризу збуту. GM до цього вже оголосив про прогнозовані втрати в Європі на рівні 1,5 мільярда – 1,8 мільярда доларів. За прогнозами, криза в Європі і наступного року відбиватиметься на показниках попиту.
За матеріалами:
Deutsche Welle
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас