Ліцензування імпортованих ліків в Україні приведе до їх здешевлення - Держлікслужба — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ліцензування імпортованих ліків в Україні приведе до їх здешевлення - Держлікслужба

538
Введення процедури ліцензування імпортованих ліків в Україні з 1 березня 2013 року приведе до зниження їх вартості. Про це повідомили в прес-службі Державної служби України з лікарських засобів.
“З 1 березня 2013 р. планується ввести чіткий механізм державного регулювання при ввезенні лікарських засобів на територію України, при цьому ліцензований імпортер буде гарантувати і нестиме повну відповідальність за якість, безпечність та ефективність ввезеного лікарського засобу та його відповідність вимогам реєстраційного досьє, а в разі відкликання і подальшої утилізації або знищення неякісного лікарського засобу несе відповідальність за їх належну організацію. Скорочення “ланцюжка поставок” буде сприяти зниженню вартості імпортованих лікарських засобів”, – зазначили в Державній службі України з лікарських засобів.
Голова Державної служби України з лікарських засобів Олексій Соловйов підкреслив, що Україна планує використовувати досвід Польщі, імплементувавши польське законодавство в частині ліцензування імпорту, і підійде до цього питання “виважено, щоб імплементація цих норм проводилася поступово і не викликала непотрібних “потрясінь” на ринку імпортних лікарських засобів”.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас