Арбузов хоче заборонити банкам кореспондентські відносини без інвестрейтингу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Арбузов хоче заборонити банкам кореспондентські відносини без інвестрейтингу

677
Нацбанк має намір заборонити вітчизняним комерційним банкам вести кореспондентські відносини з банками-нерезидентами, які не мають міжнародного рейтингу інвестиційного рівня.
Про це йдеться в проекті Правил реєстрації Нацбанком кореспондентських рахунків та рахунків з обліку коштів у розрахунках банків.
«НБУ відмовляє банку в реєстрації кореспондентських рахунків та рахунків з обліку коштів у розрахунках, якщо банк (нерезидент) не включений до довідника «The Bankers ‘Almanac» (Великобританія) і має кредитний рейтинг нижчий, ніж «ВВВ» за міжнародною шкалою, підтверджений у бюлетені агентства (компанії) Standard & Poor’s, або аналогічний рейтинг Moody’s Investors Service і Fitch IBCA», – йдеться в проекті документа.
У нині діючій редакції Правил реєстрації кореспондентських рахунків не передбачено вимог до міжнародного рейтингу.
Крім того, встановлення кореспондентських відносин з банком-нерезидентом, який не включений в довідник «The Bankers ‘Almanac», можливо за умови надання копії аудиторського висновку про достовірність фінансової звітності та копії самої фінзвітності, а також документів, що підтверджують наявність у банку-нерезидента постійного офісу за місцем його реєстрації.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас