Координатор місії ОБСЄ: вибори в Україні були нечесними — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Координатор місії ОБСЄ: вибори в Україні були нечесними

620
Вибори в Україні були нечесними, заявила спеціальний координатор короткотермінової Місії зі спостереження за виборами ОБСЄ, голова делегації Парламентської асамблеї ОБСЄ Вальбурга Габсбург Дуглас.
“У нашому звіті вже відображений той факт, що це не є чесним – виключати людину зі списку партії – і міжнародним спостерігачам доводиться відвідувати в’язницю, щоб простежити, як вона проголосувала… Ми, зі свого боку, заявили, що це були нечесні вибори. Я вважаю, що саме цю частину нашої заяви ми не будемо змінювати, навіть якщо буде змінено фінальну заяву”, – сказала В.Габсбург Дуглас журналістам у вівторок у Харкові.
Її колега, голова комітету з прав людини ОБСЄ Матео Мікачі у свою чергу підкреслив, що місія не ухвалює рішень щодо визнання або невизнання результатів виборів, а лише спостерігає за їх перебігом, відзначає проблеми і дає рекомендації щодо їх вирішення. “Ми спостерігаємо за виборами, ми не виносимо жодних рішень, що стосуються результатів виборів. Оцінка, яку ви маєте, те, що зазначено в заяві, є фінальною. Нами буде виданий список дуже деталізованих рекомендацій владі України для того, щоб вирішити деякі проблеми, які ми підкреслили”, – сказав він.
“Ми сподіваємося, що зможемо обговорити всі наші рекомендації з урядом України до того, як Україна почне головувати в ОБСЄ в наступному році”, – зазначила В.Габсбург Дуглас.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас