Відставка Азарова до кінця поточного року малоймовірна - точка зору — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Відставка Азарова до кінця поточного року малоймовірна - точка зору

315
Найближчим часом не варто очікувати кардинальних змін у складі українського уряду, а прем’єр-міністр Микола Азаров може побити рекорд перебування на посаді, відсвяткувавши триріччя керівництва Кабміном, вважає голова правління Центру прикладних політичних досліджень “Пента” Володимир Фесенко.
“Як мені здається, Микола Янович Азаров почуває себе зараз не дуже впевненим у своєму майбутньому. Але, швидше за все, і в листопаді, і відразу після початку роботи нової Верховної Ради ми побачимо часткові кадрові зміни в уряді”, – сказав В.Фесенко на прес-конференції у вівторок у Києві.
За словами політолога, кілька діючих міністрів “точно йдуть в парламент”. Серед них В.Фесенко назвав міністра економіки Петра Порошенка, міністра з питань надзвичайних ситуацій Віктора Балогу, міністра юстиції Олександра Лавриновича. У той же час, він відзначив, що під питанням залишається доля міністрів, які стали народними депутатами, в їх числі: міністр освіти Дмитро Табачник, міністр регіонального розвитку Анатолій Близнюк, міністр аграрної політики Микола Присяжнюк, віце-прем’єр Сергій Тігіпко, який “теж почуває себе невпевнено”.
“Що стосується Миколи Яновича Азарова, то тут проблема не в парламентських виборах. Дві загрози для Миколи Азарова: це різке погіршення соціально-економічної ситуації в країні, друга – це прем’єрські амбіції з боку так званих младореформаторів і однієї конкретної людини – пана Арбузова (голова Національного банку України Сергій Арбузов – ІФ)”, – сказав експерт.
“Але з іншого боку, я вважаю, що президент для себе ще не визначився з тим, що робити і коли замінювати Миколу Азарова, і чи варто це робити… Існує ризик того, що молоді і недосвідчені можуть не втримати ситуацію, а ситуація дуже непроста – і фінансова, і економічна. Тож, можливо, що Янукович буде шукати таке компромісне рішення і не поспішати”, – висловив припущення В.Фесенко.
За його словами, чутки про те, що прем’єр-міністра Миколу Азарова можуть звільнити відразу ж після виборів, були своєрідним зондуванням ґрунту на предмет заміщення прем’єра. “Але, на мій погляд, відправляти Азарова у відставку відразу після виборів не зовсім логічно. Бо це не зрозуміють товариші по партії, оскільки партія набрала на виборах перше місце… Якщо Микола Янович дотягне до рекорду українських прем’єрів – три роки на прем’єрській посаді, то його можна буде щиро привітати з таким досягненням. Але після цього почнеться зворотний відлік, і я вважаю, що це буде тільки питання часу”, – вважає експерт.
На думку політолога, відставка М.Азарова до кінця поточного року малоймовірна, скоріше за все, це питання буде підніматися вже в наступному році, після новорічних свят, “ближче до цієї символічної дати – три роки на посаді прем’єра”.
В.Фесенко нагадав, що на посаду прем’єр-міністра М.Азаров був призначений у березні 2010 року.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас