ЦВК: багато округів вносять в електронну систему "Вибори" "фантомні" результати — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ЦВК: багато округів вносять в електронну систему "Вибори" "фантомні" результати

1360
Заступник голови Центральної виборчої комісії Жанна Усенко-Чорна заявляє, що в низці округів в електронну систему «Вибори» вносяться «фантомні» результати голосування.
Про це Ж.Усенко-Чорна заявила сьогодні під час засідання з прийому протоколів окружних виборчих комісій про підсумки голосування на виборах народних депутатів 28 жовтня.
«Є цілий перелік округів, у яких мають місце розбіжності між введенням в інформаційно-аналітичну систему «Вибори» та протоколами з мокрими печатками і підписами членів виборчих комісій. Таких округів по Україні досить багато», – сказала Ж.Усенко-Чорна.
Заступник голови ЦВК запропонувала перевіряти протоколи дільничних виборчкомів за підсумками голосування для того, щоб такі розбіжності можна було своєчасно виявити. Ж.Усенко-Чорна підкреслила, що кількість протоколів дільничних виборчих комісій була обмеженою, кожен з них мав відповідну нумерацію. «Необхідно, щоб ми могли фізично їх оглянути, щоб не було фантомних даних або потьомкінських сіл», – зазначила вона. На засіданні, яке розпочалося о 12.00, ЦВК прийняла протоколи двох окружних виборчих комісій – однієї з Донецької області та однієї з Полтавської області. Зараз у засіданні ЦВК оголошено перерву.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас