Ураган "Сенді" може принести збитки економіці США в розмірі $10-20 млрд — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ураган "Сенді" може принести збитки економіці США в розмірі $10-20 млрд

404
Ураган “Сенді” може призвести до збитку в розмірі $10-20 млрд, збитки страхових компаній можуть скласти $5-10 млрд, йдеться в попередньому прогнозі компанії з моделювання катастроф Eqecat.
“Сенді” – це величезна буря, під ударами якої опиняться 20% населення США. Економічний збиток оцінюється в $10-20 млрд”, – йдеться в повідомленні дослідницького департаменту компанії з моделювання катастроф.
“Страхові збитки складуть $5-10 млрд”, – наголошується в дослідженні.
Для порівняння: збитки від попереднього урагану “Айрін” в 2011 році склали $10 млрд, а ураган “Айк” в 2008 році коштував США $20 млрд, наголошується в повідомленні.
Страхові збитки від урагану “Катріна”, “найдорожчої” в історії природної катастрофи, склали $40-65 млрд, повідомляється в дослідженні.
Раніше повідомлялося, що в очікуванні урагану “Сенді” економічна діяльність на Східному узбережжі США паралізована. Нью-йоркська біржа закрита у понеділок через шторм.
Президент США Барак Обама попередив, що наслідки урагану “Сенді” будуть дуже серйозними.
“Наше пріоритетне завдання – переконатися, що ми рятуємо життя”, – заявив Б.Обама у зверненні з приводу урагану “Сенді”, що насувається на США.
Президент підкреслив, що не стурбований тим, як ураган вплине на результат виборів.
Він також заявив, що ураган буде дуже сильним і що в районах, на які обрушиться ураган, транспортне сполучення вдасться відновити нескоро, а електрику вдасться відновити тільки через кілька днів.
Президент США повернувся до Вашингтона, щоб контролювати дії адміністрації з підготовки до удару урагану “Сенді”. Раніше через ураган він скасував передвиборчі візити в Орландо (штат Флорида) і Грін-Бей (штат Вісконсин).
Кандидат в президенти США від республіканців Мітт Ромні також скасував візити в рамках передвиборчої кампанії через ураган “Сенді”. “М.Ромні вважає, що в такий час країна і її керівництво має зібратися для надання допомоги тим, хто перебуває під загрозою”, – йдеться в комюніке, поширеному в понеділок від імені прес-секретаря М.Ромні Гейл Гітчо. Крім того, передвиборчі штаби М.Ромні в американських штатах Північна Кароліна, Нью-Гемпшир, Пенсільванія і Віргінія вже розпочали збір гуманітарної допомоги.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас