Через ураган "Сенді" без світла залишились більше 7 млн американців — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Через ураган "Сенді" без світла залишились більше 7 млн американців

515
Тропічний шторм “Сенді” викликав рекордне підвищення рівня моря біля узбережжя Нью-Йорка і залишив без світла мільйони місцевих жителів. Як повідомляє Associated Press, вода піднялася в понеділок, 29 жовтня, на чотири метри.
За даними NBC News, перебої в постачаннях енергії торкнулися майже 7,1 мільйона жителів східної частини США. Тим часом кількість жертв лиха в США вже становить як мінімум 14 людей, одна жінка загинула в Канаді.
Перший удар “Сенді” в понеділок увечері за місцевим часом припав на узбережжя штату Нью-Джерсі в районі Атлантік-Сіті. Безпосередньо перед цим ураган ослаб і був перекваліфікований в шторм, проте в зоні лиха зберігалися вітри ураганної сили. Як і раніше, передбачається, що можуть постраждати до 50 мільйонів осіб, що живуть на шляху руху “Сенді”.
У вівторок адміністрація нью-йоркського громадського транспорту заявила, що через підняття рівня моря виявилися затопленими сім тунелів міського метро і шість автобусних парків. Через відключення енергії із зони лиха довелося в терміновому порядку евакуювати двісті пацієнтів місцевої університетської лікарні.
Руйнівні наслідки “Сенді” для найбільшого міста країни вважаються безпрецедентними. “Ми знали, що це буде дуже небезпечний шторм, і шторм виправдав наші сподівання”, – заявив мер Майкл Блумберг.
Крім Нью-Йорка постраждали й інші великі міста – Вашингтон, Балтимор, Бостон. В районі опівночі центр шторму наблизився до Філадельфії, швидкість вітру в зоні лиха знизилася приблизно до 120 кілометрів на годину. У найближчі дні, коли “Сенді” продовжить рух через штат Пенсільванія і далі до штату Нью-Йорк, очікуються зливові дощі і повені.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас