Німці продали 96% акцій банку "Форум" мільярдеру Новинському — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Німці продали 96% акцій банку "Форум" мільярдеру Новинському

1777
Компанія «Смарт-Холдинг» закрила угоду з придбання 96,0635% акцій ПАТ «Банк Форум». Про це повідомила прес-служба компанії. Згідно з повідомленням, угода схвалена Антимонопольним комітетом та Національним банком України.
«Для нас це стратегічна інвестиція, яка вже на даний момент дозволила банківській групі холдингу зайняти міцну позицію серед лідерів банківського сектору України», – наводяться в повідомленні слова генерального директора “Смарт-Холдингу» Олексія Пертіна.
Як повідомлялося, в кінці липня ц.р. «Смарт-холдинг» повідомив про досягнення угоди з німецьким банком Commerzbank AG про придбання 96% акцій українського банку «Форум».
Довідка. Банк «Форум» (Київ) створений у 1994 році, на сьогодні входить до групи найбільших банків України.
Активи банку на 1 квітня 2012 року склали 10,2 млрд грн, кредити і заборгованість клієнтів – 7,12 млрд грн, зобов’язання – 8,72 млрд грн, статутний капітал – 5,935 млрд грн, власний капітал – 1,49 млрд грн.
Банк «Форум» в I кварталі ц.р. отримав 1,3 млн грн прибутку проти 297,6 млн грн збитку роком раніше.
«Смарт-холдинг» – інвестиційна група з фокусом на вкладеннях в Україну, країни СНД і Європи. Займається розвитком проектів у гірничо-металургійному комплексі (“Метінвест”), в нафтогазовому секторі (Regal Petroleum), у виробництві нерудних матеріалів (“Смарт-Нерудпром”), в суднобудуванні (Smart Maritime Group), в агропереробці (“Верес”), здійснює будівництво глибоководного порту Очаків і управляє низкою підприємств в інших галузях економіки.
Основним бенефіціаром “Смарт-холдингу” є Вадим Новинський.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас