Ураган розбушувався: Нью-йоркська біржа відновить торги тільки у середу, зупинені заводи — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ураган розбушувався: Нью-йоркська біржа відновить торги тільки у середу, зупинені заводи

Фондовий ринок
683
Американські фондові майданчики, в тому числі New York Stock Exchange, ринок облігацій у вівторок знову будуть закриті через ураган “Сенді”, що вирує на східному узбережжі США. Ураган викликав також перебої в роботі найбільших корпорацій і може вилитися в мільярдні збитки для американської економіки.
Призупинена робота низки великих підприємств, включаючи заводи General Motors, на Східному узбережжі США, не функціонує транспорт.
Федеральний резервний банк Нью-Йорка відклав заплановану на вівторок купівлю держпаперів, не проводяться торги облігаціями, опціонами, похідними інструментами.
Дослідницька організація Conference Board перенесла публікацію індексу споживчої довіри до економіки США з 30 жовтня на 1 листопада, повідомляє агентство Bloomberg. Низка великих американських компаній оголосили про перенесення дат публікації звітності за третій квартал у зв’язку з ураганом “Сенді” – Pfizer, Thomson Reuters, NG Energy.
Офіційна статистика щодо ринку праці повинна вийти в п’ятницю, поки про перенесення термінів її публікації не повідомлялося.
Очікується, що в середу Уолл-стріт відновить роботу в нормальному режимі. При цьому ринок у середу може бути волатильним, пише The Wall Street Journal, як через наслідки урагану, так і в очікуванні публікації п’ятничних даних щодо безробіття, а також наближення виборів.
New York Stock Exchange робить перерву в торгах вперше з 11 вересня 2001 року, коли робота майданчика переривалася на 4 дні. Через ураган останній раз робота NYSE припинялася у вересні 1985 року, проте тільки на один день. Більш тривалих, тобто більше, ніж на один день, зупинок торгів не було з 1888 року.
Після приходу урагану по Нью-Йорку прокотилася потужна хвиля, затопивши тунелі і низку підземних об’єктів, було перервано електропостачання у низці районів міста, кілька людей загинули – здебільшого через падіння дерев.
Ураган “Сенді” може призвести до збитку в розмірі $10-20 млрд, збитки страхових компаній можуть скласти $5-10 млрд, йдеться в попередньому прогнозі компанії щодо моделювання катастроф Eqecat. Для порівняння: збитки від попереднього урагану “Айрін” в 2011 році склали $10 млрд, а ураган “Айк” в 2008 році коштував США $20 млрд, наголошується в повідомленні. Страхові збитки від урагану “Катріна”, найдорожчої бурі в історії природних катастроф, склали $40-65 млрд, повідомляється в дослідженні.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас