Держдепартамент США відзначає використання адмінресурсу владою Україні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Держдепартамент США відзначає використання адмінресурсу владою Україні

299
Держдепартамент США заявив про стурбованість тим, як були проведені парламентські вибори в Україні.
«Ми поділяємо занепокоєння, озвучене в попередньому звіті Бюро з демократичних інститутів і прав людини ОБСЄ, Парламентської асамблеї Ради Європи, Європейського парламенту та Парламентської асамблеї НАТО», – зазначив М.Тонер.
Представник Держдепартаменту повідомив, що стурбованість в даному контексті, зокрема, викликають «використання урядових ресурсів для того, щоб підтримати близьких до влади кандидатів, втручання в можливість ЗМІ отримувати доступ до інформації та переслідування опозиційних кандидатів».
«Ми також хочемо повторити: ми глибоко стурбовані політично мотивованими вироками опозиційним лідерам, включаючи колишнього прем’єр-міністра Юлію Тимошенко, які не дали їм можливості взяти участь у цих виборах», – заявив М.Тонер.
Держдепартамент США ще раз закликав уряд України «припинити вибіркове переслідування політичних опонентів».
«США будуть продовжувати підтримувати прагнення українського народу до життя у процвітаючій, демократичній Україні. Ми шкодуємо про те, що ці вибори не просунули Україну до досягнення цієї мети, однак ми залишаємося прихильними роботі з Україною в цілях вдосконалення демократичних інститутів, зміцнення верховенства закону і просування необхідних економічних реформ», – резюмував М.Тонер.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас