РФ продовжує сирну війну з Україною — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

РФ продовжує сирну війну з Україною

Аграрний ринок
1285
Росспоживнагляду не сподобалися 15 партій українського сиру. Як йдеться на сайті відомства, вони не відповідають технічним вимогам Федерального закону «Технічний регламент на молоко і молочну продукцію».
У лабораторію ФБУЗ «Центр гігієни та епідеміології в місті Москві» Росспоживнагляду надійшло 714 зразків сиру виробництва ПП КФ «Прометей» філія «Менський сир», ТОВ «Гадячсир», ПАТ «Пирятинський сирзавод», ПАТ «Дубномолоко» та ТОВ «Лозівський молочний завод», з яких повністю досліджені 665 зразків продукції. На 2 партії сирів виробництва ТОВ «Лозівський молочний завод» видано експертні висновки про їх відповідність Федеральному закону від 12.06.2008 № 88-ФЗ «Технічний регламент на молоко і молочну продукцію», дана продукція допущена до реалізації населенню.
На 15 партій сиру видані експертні висновки про їх невідповідність вимогам Федерального закону від 12.06.2008 № 88-ФЗ «Технічний регламент на молоко і молочну продукцію»: 3 партії сиру виробництва ПП КФ «Прометей» філія «Менський сир» і 12 партій сиру виробництва ТОВ «Гадячсир».
Також до теперішнього часу не досягнуто домовленості з Міністерством економічного розвитку і торгівлі України щодо проведення дослідження сирів українськими лабораторіями у зв’язку з відсутністю необхідної акредитації, що дозволяє визнавати їх технічну компетентність.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас