Німеччина готова розглянути питання про надання Греції коштів ЄЦБ на викуп своїх бондів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Німеччина готова розглянути питання про надання Греції коштів ЄЦБ на викуп своїх бондів

Кредит&Депозит
134
Уряд ФРН готовий розглянути питання про надання Європейському центральному банку (ЄЦБ) права позичити Греції кошти для викупу власного держборгу, повідомляє агентство Bloomberg з посиланням на заяву головного офіційного представника канцлера Штефана Зайберта.
Ш.Зайберт заявив, що хоча перед Німеччиною “не стоїть питання” про ще одну реструктуризацію грецького держборгу, що до того ж “не було б в інтересах Греції”, міністр фінансів Німеччини Вольфганг Шойбле дав зрозуміти напередодні, що питання про викуп “заслуговує серйозного обговорення”.
Пропозицію про виділення Греції коштів ЄЦБ для викупу Грецією власних держоблігацій у суверенних інвесторів Європи, які за законом не мають права погоджуватися на реструктуризацію боргу, якщо при цьому зазнають збитків, в інтерв’ю газеті Sueddeutsche Zeitung від 12 жовтня висловив член виконавчої ради ЄЦБ Йорг Асмуссен.
Раніше в цьому місяці В.Шойбле, говорячи про можливість викупу Грецією свого держборгу, заявляв про наявність у нього “цілої низки питань, на які поки що немає відповідей”.
На наступний день після оприлюднення пропозиції Й.Асмуссена Frankfurter Allgemeine Zeitung повідомила, що німецький уряд виступає проти цієї пропозиції.
За словами Й.Асмуссена, запропонована ним схема дозволяє обійти заборону, що існує в даний час, на пряме позичання коштів урядам єврозони з боку ЄЦБ.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас