"Фіскальний обрив" у США непокоїть великі компанії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Фіскальний обрив" у США непокоїть великі компанії

649
Більше 150 американських публічних компаній за минулий місяць попередили інвесторів про ризики, пов’язані з можливим “фіскальним обривом” в кінці цього року. Республіканці і демократи заявили, що планують пом’якшити ефект такого “обриву”, так як, якщо це питання не вирішити, то втрати будуть еквівалентні 4% ВВП країни.
Бюджетне управління Конгресу та економісти з Уолл-стріт вже заявили, що це може привести до рецесії. Такі найбільші компанії, як Procter & Gamble, KKR Financial і CME Group, опублікували застереження про високі ризики, а, наприклад, Webster Financial, Comerica і Verizon оголосили про негативний вплив очікувань на рівень попиту на товари і послуги.
“Фіскальний обрив” передбачає автоматичне скорочення податкових пільг і витрат бюджету на $607 млрд. Відбудеться він у тому випадку, якщо Конгрес США та адміністрація президента не досягнуть угоди щодо заходів скорочення дефіциту бюджету.
Поки політики сперечаються, більше 80 керівників компаній, серед яких є Microsoft, UPS, JPMorgan Chase і General Electric, виступили як група, що виступає за стримування державних запозичень США.
Вони хочуть домогтися поліпшення ситуації зі структурними проблемами в бюджеті США, з яких найбільш серйозною є зростання витрат на охорону здоров’я. Їх мотивація пов’язана з тим, що негативні наслідки від цього будуть відчуватися вже через кілька місяців, а не десятиліть. Від успіху або невдачі керівників компаній залежатимуть перспективи для бізнесу в США в наступному році.
Якщо “обриву” не вдасться уникнути, то втрати економіки складуть 3,7%, і це майже напевно відправить країну в рецесію. Національна асоціація промисловців вже оголосила про те, що невизначеність з цього питання призвела до скорочення інвестицій і найму нових співробітників, а від цього ВВП США втратив 0,6% в цьому році. Якщо почнеться “фіскальний обрив”, то ситуація буде набагато гіршою.
За матеріалами:
Вєсті Економіка
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас