Прибуток провідних промислових компаній Китаю виріс у вересні вперше за 5 місяців — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Прибуток провідних промислових компаній Китаю виріс у вересні вперше за 5 місяців

115
Прибуток провідних промислових підприємств Китаю у вересні виріс в середньому на 7,8% в річному вирахуванні і досяг 464,3 млрд юанів ($74,36 млрд), свідчать дані Державного статистичного управління КНР.
Показник падав безперервно починаючи з квітня.
Прибуток приватних компаній, а також підприємств, що працюють за принципом державно-приватного партнерства, виріс в минулому місяці на 15,6%, тоді як прибуток державних компаній скоротився на 11,8%.
За період з січня по вересень прибуток найбільших промпідприємств КНР, до яких ДСУ відносить компанії з щорічною виручкою більше 20 млн юанів, скоротився на 1,8% і склав 3,52 трлн юанів. Для порівняння: за січень-серпень показник впав на 3,1%.
Аналітики Bank of America Merrill Lunch позитивно оцінили ці дані, зазначивши, що, на їхню думку, вони вказують на виправлення загального тренду в китайській економіці.
Експерти відзначають, що негативно на показниках прибутку позначилася необхідність переробити накопичену сировину, куплену раніше протягом року за високими цінами, а також спад темпів зростання експорту, обсяг якого за дев’ять місяців, що минули з початку року, зріс лише на 7,4%, в порівнянні зі збільшенням на 20,2% за аналогічний період минулого року.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас