Тарифи "Київстару" і МТС зможе встановлювати НКРЗІ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Тарифи "Київстару" і МТС зможе встановлювати НКРЗІ

694
Операторам із суттєвою ринковою перевагою необхідно буде погоджувати тарифи на надання телекомунікаційних послуг із Нацкомісією, що здійснює державне регулювання у сфері зв’язку та інформатизації.
Про це йдеться в законопроекті “Про внесення змін до Закону України “Про телекомунікації” щодо визначення та аналізу відповідних ринків послуг галузі електронних комунікацій, які є потенційним предметом очікуваного регулювання та створення ефективних механізмів”.
В разі відсутності належних підстав для застосування оператором тарифів Комісія з метою захисту інтересів споживачів матиме право заблокувати їхнє впровадження. Також законопроект передбачає посилення відповідальності операторів за порушення ними ліцензійних умов. Так, у разі вилучення ліцензії внаслідок невиконання оператором взятих на себе зобов’язань він на рік позбавлятиметься права на отримання нової ліцензії. На думку Комісії, такі нововведення сприятимуть підвищенню відповідальності з боку операторів, провайдерів за якість надаваних ними телекомунікаційних послуг.
Як зазначається на сайті НКРЗІ, законопроект розроблений з метою розширення повноважень регулятора в частині аналізу ринків телекомунікаційних послуг та створення сприятливих умов для формування ринків з економічною конкуренцією.
За логікою, під дію цього закону, якщо він набуде чинності, можуть потрапити і великі оператори мобільного зв’язку, такі як “Київстар” і МТС.
Варто згадати, що Антимонопольний комітет України наприкінці вересня порушив справу щодо цих двох операторів у зв’язку з невиконанням рекомендацій стосовно зниження внутрішніх тарифів.
Крім того, перший заступник голови АМКУ Рафаель Кузьмін заявляв, що Комітет буде вимагати введення держрегулювання цін на мобільний зв’язок, якщо “Київстар” та МТС не знизять ціни на свої послуги.
Наразі в ЗМІ зазначають, що насправді основна мета НКРЗІ – боротися із заниженими тарифами (безкоштовні дзвінки всередині мережі). І тут виникає запитання, чи підпаде під санкції регулятора оператор “Астеліт” (life:)), який активно рекламує безкоштовні дзвінки всередині мережі, адже його частка на ринку не надто велика порівняно з “Київстаром” і МТС.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас