РФ і Китай відкриють глобальне рейтингове агентство — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

РФ і Китай відкриють глобальне рейтингове агентство

324
Китайське рейтингове агентство Dagong заявило про створення спільного підприємства з партнерами з США та Росії, повідомляє Agence France-Presse. Метою є організація незалежної глобальної рейтингової групи, оскільки американські агентства, на думку компанії, продемонстрували свою неадекватність.
Структура отримає назву Universal Credit Rating Group. Партнерами Dagong при створенні фірми будуть американська Egan Jones Ratings і російська “Рус-Рейтинг”.
Напередодні презентації нової групи Dagong в розісланому листі заявила, що поточна система міжнародних кредитних рейтингів не працює і для оздоровлення ситуації потрібен зовсім новий економічний інститут. За заявою учасників СП, вони не представляють інтереси якоїсь конкретної держави.
“Велика трійка” американських рейтингових агентств – Fitch, Standard & Poor’s і Moody’s – піддалася жорсткій критиці по всьому світу після початку глобальної кредитної кризи. Аналітиків агентств звинувачували в тому, що вони виставляли необґрунтовано високі рейтинги низці паперів, включаючи іпотечні облігації США. Це призвело до багатомільярдних збитків інвесторів.
Dagong, в свою чергу, намагалося скласти конкуренцію лідерам ринку в останні роки. У 2011 році компанія опублікувала свою методологію нарахування рейтингів для держав. Агентство більшою мірою, ніж його американські конкуренти, приділяє увагу числовим показникіам зростання ВВП і обсягу боргу.
За версією Dagong, найвищий рейтинг серед держав мають тільки Китай і країни Скандинавії. Водночас низка європейських країн, а також США, мають більш низький рейтинг порівняно з оцінками “великої трійки”.
Варто зазначити, що компанія “Укр-Рейтинг” працює в Росії з 2001 року. В основному компанія займається дослідженнями банківського сектора, але також присвоює рейтинги промисловим підприємствам та лізинговим фірмам. Egan Jones Ratings офіційно визнана “статистичною рейтинговою організацією” Комісією з цінних паперів і бірж США.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас