Американська компанія уклала мегаугоду з КНР на $2 млрд — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Американська компанія уклала мегаугоду з КНР на $2 млрд

999
Американська калійна компанія Prospect Global Resources уклала великий контракт з китайською Sichuan Chemical Industry Holding Co. В рамках домовленості американці поставлять в Піднебесну обсяг калію, що в два рази перевищує рівень усього експорту цієї сировини з США за 2011 рік.
Сума угоди склала $2 млрд. Китайці закуплять 500 тис. метричних тонн калію протягом 10 років починаючи з кінця 2015 р. У минулому році експорт калію із США склав 215 метричних тонн. Формально про угоду компанії повідомлять пізніше в понеділок.
Американці можуть зіткнутися з низкою труднощів при виконанні умов контракту. Адже для таких масштабних поставок їм доведеться збільшити видобуток на родовищі Холбрук (штат Арізона). А це потребуватиме відповідних дозволів від уряду і сотень тисяч доларів інвестицій.
Угода вважається найбільшою за ціною і за обсягом для калійних родовищ в стадії розробки в США. Також контракт є найбільшим з калійних експортних контрактів в історії США.
В Prospect Global Resources вважають, що угода підвищує привабливість проекту для кредиторів. Зараз графік передбачає запуск виробництва American West Potash в кінці 2015 р. або на початку 2016 року.
Головний виконавчий директор Prospect Global Resources Пат Ейвері заявив, що угода відображає високу довіру в довгостроковий потенціал проекту American West Potash і здатність Prospect Global Resources скористатися цим потенціалом і своєчасно почати необхідні роботи.
Родовище American West Potash розташоване в басейні Холбрук у східній Арізоні. Як тільки розробка буде запущена, це створить 700 робочих місць на внутрішньому ринку США в гірничодобувній промисловості, транспорті та логістиці, розташованих головним чином в східній Арізоні. Проект сприятиме розвитку та зростанню місцевих підприємств протягом багатьох років.
За матеріалами:
Вєсті Економіка
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас