Будівництво трубопроводу в обхід України на ділянці в Болгарії розпочнеться в листопаді — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Будівництво трубопроводу в обхід України на ділянці в Болгарії розпочнеться в листопаді

Енергетика
403
Спорудження трубопроводу “Південний потік”, який має транспортувати російський природний газ на європейській ділянці, почнеться 9 листопада в Болгарії. Сигнал старту дадуть російський президент Володимир Путін спільно з прем’єр-міністром Болгарії Бойко Борисовим. Двома місяцями пізніше в Болгарії також мають початися роботи з будівництва проекту “Набукко”, який підтримує Європейський Союз. Про це повідомили болгарські ЗМІ з посиланням на главу болгарського уряду Бойко Борисова.
Газопровід “Південний потік”, котрий транспортуватиме російське блакитне паливо по дну Чорного моря до Болгарії, а потім до Італії, як очікується, мають спорудити до 2015 року. “Набукко”, за допомогою якого планується постачати газ з Каспійського регіону до ЄС, оминаючи територію Росії, має запрацювати у 2018 році. Таким чином реалізацію обох проектів-конкурентів здійснюватимуть майже одночасно.
Проект “Набукко” покликаний зменшити енергетичну залежність Європи від Росії. Але його реалізація регулярно викликала проблеми, пов’язані зі зростанням коштів та затягуванням термінів.
Тим часом 8 жовтня в експлуатацію було здано вже другу лінію ще одного масштабного проекту “Північний потік”, що транспортує російське блакитне паливо по дну Балтійського моря до Німеччини. Обидва ці проекти – “Північний потік” і “Південний потік” – дозволяють російському “Газпрому” нарощувати обсяги постачання газу до ЄС в обхід транзитних країн.
Сама Болгарія досі фактично цілковито залежить від російського блакитного палива та безперебійного його постачання. Як відомо, 2009 року через українсько-російську газову суперечку Болгарія особливо сильно потерпала від припинення поставок російського газу.
За матеріалами:
Deutsche Welle
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас