Закрити малий бізнес в Україні стане легше — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Закрити малий бізнес в Україні стане легше

1922
Верховна Рада спростила порядок проведення податкових перевірок при здійсненні процедури припинення підприємницької діяльності для фізичних осіб підприємців, які не використовують найманих працівників.
За прийняття в цілому відповідного законопроекту “Про внесення змін до Податкового кодексу щодо проведення перевірок у зв’язку з припиненням за заявницьким принципом підприємницької діяльності фізичних осіб-підприємців, які не мають найманих працівників” (№ 11005) проголосувало 267 депутатів.
За словами голови Комітету з питань фінансів, банківської діяльності, податкової та митної політики Віталія Хомутинника, цей законопроект є базовим, він з’єднав шість законопроектів, поданих урядом і народними депутатами України, а саме законопроекти № 9528, № 10068, № 10225, № 10673, № 11120 та № 11285.
Базовий законопроект, за словами депутата, передбачає упорядкування пільг по сплаті податку на доходи фізичних осіб сільгоспвиробниками, в тому числі, сільгоспкооперативів.
“Для поліпшення інвестиційного клімату вдосконалюється процедура сплати податків при виконанні угод про розподіл продукції”, – зазначив Хомутинник.
Крім того, документ регулює питання оподаткування страхової діяльності податком на прибуток підприємств з урахуванням позиції уряду і асоціацій страховиків.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас