Японська компанія вперше в історії змогла видобути сланцеву нафту — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Японська компанія вперше в історії змогла видобути сланцеву нафту

Енергетика
1677
Японська компанія Japan Petroleum Exploration Company вперше в історії країни зуміла видобути рідкі горючі сланці, або, як їх ще називають, сланцеву нафту, передає в середу телеканал NHK.
Тестове буріння на родовищі “Аюкава”, яке розташоване в місті Юріхонджо префектури Акіта на північному заході головного японського острова Хонсю, почалося в понеділок.
Як підкреслюють представники компанії-розробника родовища, сланцева нафта залягає на глибині близько 1800 метрів. Для того, щоб процес видобутку став можливим, у гірську породу вливали кислоти для розм’якшення каменю з метою подальшого буріння.
Через два дні, близько 6.30 середи за місцевим часом (01.30 мск) фахівцям компанії вперше вдалося витягти рідкі горючі сланці з гірської породи.
“Ми досягли успіху у видобутку (горючих сланців), суміш сирої нафти і кислоти поступово почала надходити”, – підкреслили представники компанії в своєму інтерв’ю, демонструючи журналістам скляну колбу з отриманою рідиною.
Наступним етапом стане очищення отриманої суміші для виділення очищеної нафти.
Як запевняє компанія Japan Petroleum Exploration Company, на родовищі може бути розроблено до 100 мільйонів барелів сланцевої нафти, що становить приблизно 10% від річного споживання пального в Японії.
Незважаючи на незначні запаси цього родовища, фахівці сподіваються, що систематизування процесу розробки рідких горючих сланців дозволить налагодити процес видобутку “штучної нафти” і в інших місцях, що, в свою чергу, може серйозно знизити залежність Японії від зовнішніх поставок “чорного золота”.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас