ООН назвала "головну бомбу", яка зруйнує світову економіку — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ООН назвала "головну бомбу", яка зруйнує світову економіку

11266
Тривалість життя людини небезпечно збільшилася і ставить під загрозу сучасну економіку: ООН підрахувала, що до 2022 року на Землі буде понад мільярд людей похилого віку. Такий стан речей загрожує сучасним пенсійним системам, охороні здоров’я і добробуту людства, якщо політики продовжать рано списувати з рахунків літніх людей. Ті ж країни, які будуть “інвестувати в старість”, стануть в майбутньому могутніми державами.
“Очікуване зростання числа літніх людей не повинно служити виправданням для бездіяльності, а навпаки – це заклик до дії. Підтримка старості в інтересах усіх поколінь”, – цитує 192-сторінкова доповідь ООН The Telegraph. Газета називає тенденцію, про яку розповіли фахівці, “бомбою старості сповільненої дії”.
За прогнозами авторів доповіді, в 2050 році число літніх людей буде більше, ніж дітей молодше 15 років, передає РИА “Новости”. Причому тенденція стрімкого старіння спостерігається як в розвинених, так і в країнах, що розвиваються.
“Ми повинні домогтися припинення політики безгосподарності що стосується літніх людей”, – заявив автор доповіді Річард Блевіт. На його думку, зараз потенціал пенсіонерів майже не реалізуються: набуті ними навички і знання попросту пропадають. Адже якщо люди похилого віку і працюють, то не в режимі повного робочого дня.
В Європі цю тенденцію вже зрозуміли і навіть вживають заходів для зміни ситуації. Наприклад, у деяких західних країнах законодавчо заборонили вікову дискримінацію. Але результат від цих заходів нікчемний.
За матеріалами:
NEWSru.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас