Moody's: Іспанії знадобиться 105 млрд євро для рекапіталізації банків — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Moody's: Іспанії знадобиться 105 млрд євро для рекапіталізації банків

235
Уряд Іспанії минулого тижня провів стрес-тест банків і зробив висновок, що для покриття їхніх збитків і підтримки показників капіталу на рівні, визначеному в законодавстві, потрібно 53,7 млрд. євро.
Але за розрахунками міжнародного рейтингового агентства Moody’s, ця цифра може зрости до 70-105 млрд. євро. Агентство вважає, що деякі припущення в стрес-тесті можуть бути поставлені під сумнів, хоча і погоджується, що в цілому вони були консервативними. Наприклад, показник основного капіталу був узятий на рівні 6%, в той час як рейтингові агентства використовують 8-10%. Ірландія при тестуванні своєї банківської системи оцінила цей показник в 9%.
“Цифри по рекапіталізації, опубліковані урядом, нижчі від тих, які розрахували ми. Якщо учасники ринку будуть скептично ставитися до результатів стрес-тесту, це може підірвати зусилля уряду у відновленні довіри до платоспроможності іспанських банків”, – сказали аналітики Moody’s Марія Хосе Морі та Альберто Постіго.
У свою чергу Банк Іспанії та Мінекономіки також допускають збільшення необхідної для рекапіталізації суми. Вони пояснили, що цифра в 53,7 млрд. євро враховує злиття в даний час і відкладені податкові активи. Якщо не брати їх до уваги, то дефіцит капіталу банків складе вже 59,3 млрд. євро.
Незважаючи на те, що Moody’s стурбоване тим, що уряд недооцінив потреби банків у капіталі, воно як і раніше вважає рекапіталізацію “принципово позитивною”.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас