Охоронці отримають право застосовувати силу до покупців у магазинах — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Охоронці отримають право застосовувати силу до покупців у магазинах

10413
Персонал охорони отримає право під час виконання функціональних обов’язків застосовувати заходи фізичного впливу, спеціальні засоби та використовувати службових собак. Це випливає з закону “Про охоронну діяльність”, який набуде чинності 18 жовтня 2012 р.
Ці зміни були ухвалені ще 4.07.2012 р. в ЗУ “Про внесення змін до деяких законів України щодо ліцензування імпорту лікарських засобів та визначення терміна “активний фармацевтичний інгредієнт”.
Окрім цього, визначено порядок застосування персоналом охорони заходів фізичного впливу та спеціальних засобів. Зокрема, визначається, що затримання особи персоналом охорони не є адміністративним затриманням. Затримана особа негайно передається органу внутрішніх справ за місцем вчинення правопорушення. Застосовувати заходи фізичного впливу та спеціальні засоби дозволяється тільки після попередження голосом і жестами про намір їх застосування.
Заходи фізичного впливу та спеціальні засоби можуть застосовуватися без попередження у разі раптового нападу; нападу чи опору з використанням зброї або предметів, що становлять загрозу життю та здоров’ю особи, або з використанням механічних транспортних засобів.
Якщо заходи фізичного впливу чи спеціальні засоби використано, і особі заподіяно шкоди здоров’ю, персонал охорони повинен негайно викликати швидку медичну допомогу та надати першу долікарську допомогу потерпілим.
Крім цього, закон дозволяє охоронцям здійснювати відкриту відео- та фотозйомку подій як допоміжний засіб запобігання протиправним діям, а потім оприлюднити ці матеріали на об’єкті, що охороняється.
Нагадаємо, 26 вересня ц.р. близько 15:00 в торговому центрі “Караван” невідомий розстріляв трьох приватних охоронців і одного поранив. Останній був прооперований і у важкому стані перебуває в лікарні. Наразі триває розшук зловмисника.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас