Apple обходить увагою Україну, розширюючись в Азії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Apple обходить увагою Україну, розширюючись в Азії

880
Apple планує відкрити фірмові магазини в Індії, повідомляє видання Times of India.
Нові гаджети Apple в Індії надходять у продаж з величезним запізненням. Їх поширюють партнери Apple – Redington (India) і Ingram Micro. Компанії з Купертино, як і багатьом іншим великим гравцям IT-сектора, заважають індійські закони. Влада вимагає, щоб 30% комплектуючих для товарів, що продаються на локальному ринку, вироблялися в Індії.
Єдиний шанс для Apple – добитися того, щоб локалізацією виробництва визнали технологічний аутсорсинг, тому що будувати в країні власні заводи або домовлятися про постачання комплектуючих американці не хочуть.
Apple ніколи не вважала індійський ринок ключовим. Однак в останні місяці керівництво компанії все частіше говорить про його перспективи. Тім Кук нещодавно поскаржився на те, що складна система доставки пристроїв Apple індійським покупцям недостатньо вигідна.
Між тим, на ринках Східної Європи Apple теж ніяк офіційно не представлена. Проте раніше повідомлялося, що інтерес українців до планшетів вперше порівнявся з зацікавленістю ноутбуками влітку поточного року.
Нагадаємо, нещодавно українські митники вилучили у американця більше сорока нових iPhone 5. 44 новенькі мобільні телефони iPhone 5 моделі А1428 чорного і білого кольорів к комплекті були виявлені під час проведення вибіркового митного контролю багажу за допомогою рентген-апарата у громадянина США, який прилетів до України з Канади.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас