ЄС виділить іспанським банкам менше 60 млрд євро — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ЄС виділить іспанським банкам менше 60 млрд євро

Кредит&Депозит
188
Обсяг фінансової допомоги єврозони проблемним банкам Іспанії буде менше 60 мільярдів євро, заявив глава Єврогрупи Жан-Клод Юнкер.
“Я заспокоєний тим, що загальний обсяг дефіциту капіталу іспанського банківського сектора становить трохи менше 60 мільярдів євро. Фінальна державна допомога банкам Іспанії буде меншою від представленої нестачі капіталу”, – йдеться в заяві політика.
Зазначається, що банкам Іспанії буде потрібно приблизно 60 мільярдів євро на збільшення капіталізації, згідно з підсумками стрес-тестів фінансових організацій, проведених аудиторською компанією Oliver Wyman, повідомив іспанський Центробанк в п’ятницю ввечері.
Як повідомлялося раніше, Єврокомісія повідомила в п’ятницю, що фінальний обсяг допомоги Євросоюзу проблемним банкам Іспанії буде встановлений в найближчі місяці.
Нагадаємо, бюджет на 2013 рік, затверджений урядом Іспанії, розроблений таким чином, щоб закінчити рецесію і виконати зобов’язання перед партнерами по Євросоюзу. У кабінеті міністрів розраховують, що наступний рік стане останнім роком рецесії.
В даний час дефіцит іспанського бюджету є третім за обсягом в Євросоюзі. Безробіття сягає 25 відсотків.
До вересня 2012 року п’ять із 17-ти іспанських провінцій звернулися до центрального уряду з проханням про фінансову допомогу. Регіони, які страждають від боргової кризи, хочуть отримати кошти зі стабілізаційного фонду. Фонд, обсяг якого становить 18 мільярдів євро, має розпочати роботу в жовтні.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас