Споживчі ціни в єврозоні виросли більше, ніж очікувалось — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Споживчі ціни в єврозоні виросли більше, ніж очікувалось

244
Споживчі ціни в єврозоні у вересні зросли на 2,7% в річному вирахуванні, свідчать попередні дані Статистичного управління Європейського союзу. Аналітики, опитані агентством Bloomberg, очікували менш значного підвищення - на 2,4%. Серпнева інфляція склала 2,6%.
Прискорення темпів зростання споживчих цін у єврозоні в поточному місяці обумовлено, головним чином, підвищенням вартості енергоносіїв.
Інфляція в регіоні залишається вище цільового рівня Європейського центрального банку (ЄЦБ), що становить "трохи нижче 2%", вже майже два роки, незважаючи на ослаблення економіки єврозони.
"Інфляція виявилася більш стійкою, ніж очікувалося, у зв'язку з підвищеними цінами на сировину, а також поки слабкою реакцією цін на спад виробництва в регіоні, - відзначає головний економіст з ринків єврозони UniCredit Global Research в Мілані Марко Валлі. - Поки не можна сказати, що ЄЦБ зіткнеться з підвищеним тиском в плані необхідності зниження ставки".
Ціни на енергоносії в регіоні збільшилися у вересні на 9,2% після підйому на 8,9% місяцем раніше.
Вартість промислових товарів за винятком енергетичного сектора виросла на 0,8%, послуг - на 2%.
ЄЦБ знизив прогноз зростання економіки єврозони і підвищив прогноз інфляції під час вересневого засідання. За оцінками Центробанку, європейська економіка збільшиться в 2013 році на 0,5%, а не на 1%, як прогнозувалося в червні. Прогноз інфляції на наступний рік підвищений до 1,9% з 1,6%.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас