Греція може попросити перенести термін погашення боргу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Греція може попросити перенести термін погашення боргу

273
Греція може попросити перенесення терміну погашення облігацій, куплених Європейським центробанком, або спробувати залучити додаткову короткострокову позику, щоб закрити можливу фінансову діру в найближчі роки.
Уряд Греції вже визнав, що країна не може виконати умови програми міжнародної допомоги, і представники Євросоюзу кажуть, що їй може знадобитися друга реструктуризація боргу, щоб повернутися на правильний шлях.
"Якщо грецький дефіцит бюджету або доходи від приватизації виявляться далекими від цілей, встановлених другою угодою про допомогу, країна може зіткнутися з нестачею коштів", - заявив заступник міністра фінансів Крістос Стайкурас.
Він вважає, що одним зі способів вирішення цієї проблеми може стати продовження терміну обігу грецьких облігацій, які тримає ЄЦБ.
"З тим, щоб покрити брак фінансування та враховуючи, що євросистема тримає грецькі облігації на суму 28 млрд євро, термін погашення яких настає в 2013-2016 роках, може бути вивчена можливість продовження цих термінів", - додає Стайкурас.
ЄЦБ досі навідріз відмовлявся зазнати якихось збитків за облігаціями, які викупив в останні роки, щоб підтримати Грецію.
Будь-яке продовження термінів обігу облігацій, куплених центробанком, буде проводитися "в рамках законодавчих обмежень Лісабонської угоди ЄС", додав Стайкурас.
Він також сказав, що Греції, можливо, доведеться залучити більше грошей на боргових ринках в 2015 і 2016 роках, ніж 10,6 млрд євро, запланованих в угоді про допомогу раніше цього року.
Нагадаємо, вчора Міністерство фінансів Греції повідомило, що країні не знадобиться 20 млрд євро додаткових кредитів для покриття багатомільярдної дірки в бюджеті.
Як повідомляло видання Der Spiegel, Афіни мають залатати діру в бюджеті розміром 20 мільярдів євро через незадовільну реалізацію існуючої економічної програми.
За матеріалами:
reuters.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас