У Лівані знайшли родовище газу за обсягом більше, ніж річний видобуток у РФ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Лівані знайшли родовище газу за обсягом більше, ніж річний видобуток у РФ

Енергетика
3030
Британська компанія Spectrum виявила запаси природного газу в обсязі 25 трильйонів кубічних футів (710 мільярдів кубометрів) поблизу узбережжя південного Лівану, на кордоні з Ізраїлем. Про це пише The Daily Star. Ліванський уряд раніше найняв Spectrum для проведення геологорозвідки в територіальних водах і винятковій економічній зоні країни в Середземному морі.
У нинішніх цінах вартість такого обсягу газу може скласти близько 40 мільярдів доларів. Варто відзначити, що приблизні запаси Лівану є більшими, ніж річний видобуток такої країни, як Росія. Зараз Ліван практично не споживає газ.
Представники Spectrum заявляють, що ліванська знахідка за своїм обсягом значно перевищує запаси, раніше виявлені поблизу сусіднього Кіпру. Останній зараз має в своєму розпорядженні 5-6 трильйонів кубічних футів, які найближчим часом будуть розроблятися. Одним з претендентів на концесію є російський газовий монополіст "Газпром".
Раніше Середземне море вважалося територією, бідною на вуглеводні. Однак в останні роки в східній частині моря було виявлено кілька перспективних блоків. Зокрема, шельф ізраїльського узбережжя може мати 30-32 трильйони кубічних футів газу.
У той же час генеральний секретар Всесвітньої енергетичної ради Руді Баруді заявив, що запаси нафти і газу в Лівані в потенціалі навіть більші, ніж зуміла виявити Spectrum. За його словами, тільки нафти країна зможе видобувати близько 90 тисяч барелів на добу протягом близько 20 років. Баруді при цьому підкреслив, що уряд має ухвалити "швидкі політичні рішення".
За матеріалами:
Дзеркало Тижня
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас