Toyota повністю відновила роботу підприємств у Китаї — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Toyota повністю відновила роботу підприємств у Китаї

340
Японська корпорація Toyota Motor повністю відновила роботу своїх підприємств, розташованих в Китаї. Виробництво на китайських заводах Toyota було призупинено минулого тижня після антияпонських протестів у країні, пов'язаних із суперечкою двох країн про територіальну приналежність островів Дяоюйтай (японська назва - Сенкаку) в Східно-Китайському морі.
Поряд з Toyota протести, що супроводжувалися погромами, стали причиною зупинки заводів компаній Honda і Nissan. Частину своїх підприємств закрили корпорації Canon, Panasonic; також припинили роботу кілька десятків магазинів з продажу одягу Uniqlo. Як вказує інформагентство, Honda частково відновила роботу на китайських заводах 21 вересня.
Конфлікт між владою Японії і Китаю щодо нежилих островів Сенкаку триває з 1970-х років. Імовірно, на шельфі островів знаходяться поклади нафти і газу, проте точні розміри запасів невідомі.
Улітку 2012 року суперечка сторін загострилася після того, як Японія оголосила про викуп трьох з п'яти островів групи. У відповідь Китай направив до островів патрульні кораблі, а пізніше місцеві ЗМІ повідомили, що китайська влада може ввести відносно Токіо економічні санкції.
Через територіальну суперечку влада Китаю відклала урочисті заходи, які повинні були пройти 27 вересня на честь 40-річчя встановлення дипломатичних відносин з Японією. У свою чергу представники японського бізнесу скасували свою поїздку до Китаю, приурочену до ювілею дипломатичних зв'язків.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас