Іспанія не дасть Каталонії податкову незалежність — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Іспанія не дасть Каталонії податкову незалежність

317
Уряд Іспанії відхилив прохання Каталонії надати їй фіскальну незалежність. Про це заявив прем'єр-міністр Іспанії Маріано Рахой на зустрічі з президентом Каталонії Артуром Масом, передає Agence France-Presse. Мас дав зрозуміти, що регіон поки не збирається остаточно відмовлятися від ідеї вводити власні податки і займатися їх адмініструванням.
В кінці серпня повідомлялося, що Каталонський уряд має намір звернутися до влади Іспанії за фінансовою допомогою, розраховуючи отримати п'ять мільярдів євро. На той момент заборгованість регіону оцінювалася в 40 мільярдів євро. Тоді ж Рахой розпорядився надати Каталонії необхідну допомогу.
У місцевій пресі вже обговорюється питання про відповідні кроки Каталонії. Зокрема, Мас може зажадати призначити дострокові перевибори. З урахуванням значної економічної ваги регіону (Каталонія виробляє близько 20 відсотків ВВП усієї Іспанії), відмова іспанського прем'єра може, як вказує AFP, ускладнити ситуацію в охопленій кризою країні.
Іспанія з початку року перебуває в рецесії і переживає найсерйознішу фінансово-економічну кризу за останні десятиліття. Рівень безробіття наблизився до 25%, а банківську систему вдалося підтримати тільки завдяки отриманню допомоги на 100 мільярдів євро від Євросоюзу. Крім Каталонії, за підтримкою до центрального уряду звернулися також Андалусія і Валенсія.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас