Заплановані 2,5 млрд грн від податку на розкіш не встигнуть надійти в новий бюджет - депутат — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Заплановані 2,5 млрд грн від податку на розкіш не встигнуть надійти в новий бюджет - депутат

Казна та Політика
490
Народний депутат України, перший заступник голови парламентського комітету з питань фінансів, банківської діяльності, податкової та митної політики Сергій Терьохін впевнений, що навіть якщо закон про податок на розкіш в Україні буде схвалений до 1 січня 2013 р., то 2,5 млрд грн доходу від нього надійдуть не в бюджет 2013 р., як запланував уряд при складанні проекту бюджету наступного року, а лише через рік і повинні передбачатися в бюджеті 2014 р.
"Вони (уряд) запланували на наступний рік 2,5 млрд грн податку на нерухомість і всяку розкіш, але цього закону на розкіш ще в природі не існує. А на нерухомість - це все фікція, оскільки якщо він ухвалиться до 1 січня, він же не заднім числом буде збиратися. А він сплачується один раз на рік. Тобто ці 2,5 млрд грн, якщо він буде схвалений, підуть на 2014 р. Але вони в доходах це врахували. Тобто це мінус 2,5 млрд грн (від прогнозованих урядом доходів бюджету 2013 р.)".
Також необґрунтовано завищеним Терьохін вважає обсяг бюджетних надходжень від збору цього податку, оскільки в Україні, за його словами, попросту немає такої кількості житла, що перевищує 120 кв. м, податок з яких передбачається збирати.
Також Терьохін повідомив, що серед іншого проектом бюджету на 2013 р. на компенсацію втрачених внесків вкладникам Ощадбанку дійсно передбачається 8 млрд грн, що більше, ніж передбачено в бюджеті 2012 р., на 2 млрд грн, але при цьому кількість актуалізованих рахунків на сьогоднішній день становить близько 5 млрд грн. "Тобто не зрозуміло, куди будуть направлятися ще 3 млрд грн", - сказав Терьохін.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас