Прем'єр Туреччини закликав всіх боротися з розривом між багатими і бідними — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Прем'єр Туреччини закликав всіх боротися з розривом між багатими і бідними

188
На думку прем'єра Туреччини Реджепа Тайіпа Ердогана, принцип справедливості повинен бути поширений не тільки на відносини між соціальними групами, але і на відносини між країнами.
"Ми повинні забезпечити справедливу глобальну систему - систему, яка буде включати всіх. Система, яка не враховує прагнення до процвітання і безпеку особистості - не може бути справедливою", - зазначив прем'єр-міністр.
На думку прем'єр-міністра Ердогана, "дуже важливо, щоб у всьому світі був справедливим розподіл доходів. Ці питання повинні зайняти місце в глобальному порядку денному. Економіки, що розвиваються, мають все більший вплив на глобальні економічні процеси. І вони повинні брати на себе більше відповідальності за більш справедливий розподіл багатства у світі".
Голова уряду Туреччини нагадав, що половина дітей у світі живуть за межею бідності, близько 2,5 млн дітей помирає щорічно через недоступність щеплень. "Ми повинні пам'ятати, що розрив між багатими і бідними продовжує зростати. Ми повинні пам'ятати і діяти, об'єднуючи зусилля, - сказав він. - Наша стурбованість цими проблемами заснована не на якихось інтересах. Це моральна реакція на те, що відбувається".
Як знакові події, які призводять до трансформацій світу, прем'єр-міністр Туреччини назвав хвилю революцій у Північній Африці і на Близькому Сході. На його думку, вони стали першим кроком до утвердження прав і свобод особистості на Сході. "Старі порядки падають, але боротьба за демократію триває. Так відбувається нормалізація процесу історії. Близькосхідні режими зрозуміли, що не можна залишатися при владі завдяки насильству і тиску".
Нагадаємо, 9-а Ялтинська щорічна зустріч "Україна і світ: долаючи завтрашні виклики разом" пройде з 13 по 16 вересня 2012 року в Лівадійському палаці Ялти. Понад 200 провідних представників політичних, ділових і громадських кіл з більш ніж 20 країн світу обговорять основні глобальні виклики та їхній вплив на Європу, Україну та світ.
Пленарна частина 9-ї щорічної Ялтинської зустрічі відкрита 14 вересня виступами президента України Віктора Януковича і прем'єр-міністра Туреччини Реджепа Тайіпа Ердогана. Голови двох країн обговорять актуальні питання розвитку України та Туреччини, а також майбутнє "широкої Європи" в XXI столітті. Модератор дискусії - Олександр Кваснєвський, президент Республіки Польща (1995-2005), голова Наглядової ради Ялтинської Європейської Стратегії (YES).
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас