В одному з сіл Буковини румунська стала регіональною — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В одному з сіл Буковини румунська стала регіональною

621
Тарасівецька сільська рада Новоселицького району Чернівецької області на сесії 11 вересня ухвалила рішення про реалізацію в селі положень закону "Про основи державної мовної політики", що передбачає надання румунській (молдовській) мові статусу регіональної. Про це повідомив Тарасівецький сільський голова Сергій Тігу.
За його словами, частина жителів села вважає себе молдаванами, а частина румунами, тому в рішення було записано формулювання "румунській (молдовській) мові".
"Сесія вирішила, що для збереження і розвитку рідної мови переважної більшості жителів села її слід визнати регіональною", - сказав він.
З пропозицією про надання румунській мові статусу регіональної до сільради звернувся депутат Верховної Ради Геннадій Москаль.
За словами Тігу, депутати одноголосно підтримали пропозицію Москаля, і вирішили провести роз'яснювальну роботу серед населення про положення закону про регіональну мову, а також дізнатися думку жителів села з цього приводу.
У депутатів виникло багато питань щодо реалізації закону і необхідних для цього коштів, тому ухвалення остаточного рішення відклали на одну з наступних сесій.
Населення села становить 5 тисяч осіб, з яких 95% - румуни та молдавани.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас