Грецьке питання може підійти до поворотного пункту цієї осені — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Грецьке питання може підійти до поворотного пункту цієї осені

731
Ситуація з Грецією, яка стоїть на межі дефолту і яку рятують від нього кредитами країн єврозони і Міжнародного валютного фонду (МВФ), може підійти до поворотного пункту цієї осені, а країна має шанси залишитися в єврозоні, вважає голова Єврокомісії Жозе Мануель Баррозу.
У Греції працюють представники "трійки" кредиторів (ЄЦБ, Єврокомісії і МВФ). Вони оцінюють економічну ситуацію в країні, успіхи її соціально-економічних реформ. Без позитивного висновку "трійки" неможливо виділення чергового траншу кредиту, без якого держава ризикує допустити дефолт. Кошти виділяються Греції в обмін на програму відновлення економіки (що проводиться, в тому числі, за рахунок реформ і скорочення держвидатків), розраховану до 2014 року.
Аналітики, опитані наприкінці серпня РИА Новости, вважають, що транш буде наданий, кредитори та Греція домовляться, і країні навіть може бути надана відстрочка у виконанні її соціально-економічної програми.
"Я дійсно вірю, що цієї осені у нас є шанс підійти до поворотної точки, якщо Греція не залишить сумнівів в її відданості реформам, а також якщо всі інші країни не залишать сумнівів в їх намірі залишити Грецію в єврозоні. Ми можемо це зробити. Я вірю, якщо Греція буде дотримуватися своїх зобов'язань, вона повинна залишитися в єврозоні", - сказав Баррозу, виступаючи перед Європарламентом в середу.
У вівторок ЄЦБ повідомляв, що влада Греції вже зробила значні кроки на шляху оптимізації бюджету країни і модернізації її економіки.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас