Британський міністр закликає ігнорувати антимонопольні правила ЄС — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Британський міністр закликає ігнорувати антимонопольні правила ЄС

347
Британцям слід розвивати власну економіку, не оглядаючись на антимонопольні правила валютного союзу, які забороняють членам ЄС надавати преференції національним виробникам. Про це голова Міністерства підприємництва, інновацій та ремесел Великобританії Вінс Кейбл (Vince Cable) заявив в ефірі радіо "Бі-бі-сі".
За його словами, держава повинна відмовитися від політики невтручання в економіку, не опускаючись при цьому до явного протекціонізму. Зокрема, Кейбл звернув увагу на ринок запозичень, який не може надати необхідні кошти британським підприємствам в повному обсязі.
У відповідності з новою стратегією уряду, у Великобританії планується створити "бізнес-банк". Він буде давати кредити значущим для економіки підприємствам, які виявилися не в змозі залучити позикові кошти під невеликі відсотки на тривалий термін. Можливо, позики будуть надаватися в тому числі і за рахунок коштів платників податків. Кейбл зазначив, що в даний час він з прем'єр-міністром Джеймсом Кемероном обговорює кредитні потужності майбутнього банку та інші ключові питання.
Лондон розходиться в думці з Брюсселем з багатьох питань. Ключовими є розбіжності щодо бюджетного регулювання та банківського законодавства. У березні цього року Великобританія відмовилася підписувати новий бюджетний договір ЄС, відповідно до якого дефіцит бюджету країни не повинен перевищувати 0,5 відсотка ВВП. Лондон також активно виступає проти введення "податку Тобіна", вважаючи, що збори з фінансових операцій потрібно вводити в усьому світі, щоб не завдати Євросоюзу збитків.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас