Захід інвестує мільйони в індустрію виробництва відеоігор в Україні - ЗМІ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Захід інвестує мільйони в індустрію виробництва відеоігор в Україні - ЗМІ

1212
Виробництво відеоігор в Україні перетворюється на індустрію з чималими доходами, пише у свіжому номері український тижневик Корреспондент.
Андрій Прохоров, креативний директор української компанії 4A Games, заклопотаний створенням комп'ютерної гри, яка здивує світ. Заради цього проекту він і 80 розробників трудяться з раннього ранку до пізнього вечора.
Зупиняючись біля одного з моніторів у своєму київському офісі, Прохоров показує Корреспонденту фрагмент геймплея нової гри - Metro: Last Light. На екрані головний герой при реалістично блідому освітленні і темних тонах після ядерної війни пробирається до розбитого вагону московського метрополітену.
"Ми володіємо такими ігровими технологіями, що готові кинути виклик всім провідним світовим виробникам ігор", - говорить Прохоров.
За оцінками опитаних Корреспондентом компаній ігрової індустрії, іноземний видавець вклав в Metro: Last Light, вихід якої запланований на початок 2013 року, близько $5 млн. І це тільки десята частина фінансових інвестицій, що за останні три роки прийшли в українську гейміндустрію .
Олег Яворівський, маркетинговий директор компанії Vostok Games, розповідає: західні компанії та інвестиційні фонди зрозуміли, що в Україні є висококласні фахівці, здатні створювати якісні ігри.
Підвищений інтерес розробників до ігор для мобільних платформ став ще одним фактором пожвавлення вітчизняної гейміндустрії. Наприклад, у вітчизняному підрозділі Gameloft роблять багато мобільних ігор, які здобувають популярність у світі, каже Яворівський.
За матеріалами:
Корреспондент.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас