Чистий прибуток "Аерофлоту" впав у 53 рази — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Чистий прибуток "Аерофлоту" впав у 53 рази

605
Чистий прибуток групи "Аерофлот" в січні-червні 2012 року за міжнародними стандартами фінансової звітності (МСФЗ) склав 7,1 мільйона доларів. Про це повідомляється в прес-релізі перевізника. Роком раніше за аналогічний період прибуток склав 376,8 мільйона доларів.
Виручка "Аерофлоту" в першому півріччі зросла у півтора рази до 3,614 мільярда доларів. Разом з виручкою збільшилися і операційні витрати - на 64 відсотки до 3,516 мільярда доларів. У компанії зростання цих показників пояснили консолідацією результатів авіакомпаній "Росія", "Сахалінські авіатраси", "Оренбурзькі авіалінії" і "Владивосток Авіа", які держкорпорація "Ростехнології" передала групі в листопаді минулого року.
EBITDA (прибуток до виплати податків, відсотків за кредитами і списань на амортизацію) "Аерофлоту" в першому півріччі знизилася на 25 відсотків до 247,5 мільйона доларів.
Аналітики прогнозували падіння чистого прибутку перевізника до 15,33 мільйона доларів. В кінці березня "Трійка Діалог" знизила цільову ціну акцій "Аерофлоту" з 3 до 2,51 долара у зв'язку з інтеграцією регіональних авіакомпаній, яка, на їхню думку, може призвести до зростання витрат на паливо і спаду прибутковості на пасажирокілометр.
"Аерофлот" - найбільша російська авіакомпанія. Контрольний пакет акцій перевізника належить державі в особі "Росмайна". Ще одним великим акціонером компанії є Національна резервна корпорація. 9 лютого 2013 року "Аерофлот" відсвяткує 90-річчя. За інформацією ЗМІ, на святкування ювілею буде витрачено близько 450 мільйонів рублів.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас