Через продовження використання Євро-3 до нас попливе неякісний продукт з Казахстану і Росії - експерт — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Через продовження використання Євро-3 до нас попливе неякісний продукт з Казахстану і Росії - експерт

441
Експерти різко критикують намір Міністерства енергетики та вугільної промисловості продовжити використання автомобільних бензинів і дизельного палива низької якості (Євро-3) до кінця 2016 року, вважаючи, що в такому випадку в Україну хлинуть нафтопродукти поганої якості з Росії та Казахстану.
Про це заявили заступник директора науково-технічного центру "Психея" Геннадій Рябцев та виконавчий директор Асоціації "Об'єднання операторів ринку нафтопродуктів України" Володимир Ємелін.
"Технічним регламентом пропонується використання палива стандарту Євро-3 до кінця 2016 року. У 2014 році закінчується ця історія в Митному союзі, а нам пропонують ще 2 роки після цього використовувати Євро-3. Уявіть собі, куди попливуть неякісні продукти з Казахстану і Росії", - зазначив В.Ємелін.
"Проект технічного регламенту щодо автомобільного бензину та дизельного палива виключає можливість реалізації якісного палива в Україні", - уточнив Г.Рябцев
Одночасно експерти звернули увагу на той факт, що підготовлений Міненерговугілля проект технічного регламенту виключає паливо, яке виробляється з газового конденсату з додаванням біокомпонентів.
"Тобто те, що виробляє, наприклад, Шебелинський ГПЗ, воно взагалі не буде ніяк контролюватися", - сказав Г.Рябцев.
За словами експертів, аналогічна ситуація відбувається і з паливними сумішами. На даний момент в Україні не існує державного стандарту на паливні суміші, вони відсутні і в технічному регламенті.
30 серпня Міністерство енергетики та вугільної промисловості України на своєму сайті розмістило проект постанови Кабінету міністрів "Про затвердження Технічного регламенту щодо вимог до автомобільних бензинів, дизельного, суднового та котельного палив".
Проект документа дозволяє використання бензину і дизельного палива стандарту Євро-3 до кінця 2016 року.
На сьогоднішній день в Україні діють два стандарти якості нафтопродуктів: ДСТУ 4063-2001 (аналог Євро-2, Євро-3) і ДСТУ 4839-2007 (відповідає Євро-4, -5).
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас