Темпи інфляції в єврозоні збільшились до 2,6% — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Темпи інфляції в єврозоні збільшились до 2,6%

260
Євростат опублікував попередні оцінки темпів інфляції в єврозоні в серпні. Гармонізований індекс споживчих цін зріс на 2,6%, прискорившись з 2,4% у липні.
Темпи інфляції знижувалися з листопада минулого року. Тоді її темпи досягали 3%, до травня вони зменшилися до 2,4%, де знаходилися протягом усього літа. Зниження інфляційного тиску в економіці дозволяє ЄЦБ проводити м'яку кредитну політику. 6 вересня відбудеться чергове засідання керуючої ради ЄЦБ, на якому може бути ухвалено рішення про відновлення інтервенції на вторинному борговому ринку.
Бенуа Керрі, член керуючого комітету ЄЦБ, вважає, що інфляція залишиться під контролем. "Інфляційні очікування залишаються низькими, незважаючи на турбулентність на фінансових ринках і високий рівень невизначеності в економіці", - упевнений Керрі.
Низькій інфляції сприяє скорочення споживання, пов'язане з рецесією в єврозоні та тенденцією європейців зберігати фінанси, готуючись до найгіршого. Зафіксувалися ціни на енергоносії і продукти харчування, на яких поки не позначилися наслідки посухи.
Влада не розглядає інфляцію як загрозу, на початку серпня голова ЄЦБ Маріо Драгі назвав ризики інфляції збалансованими.
За матеріалами:
Вєсті Економіка
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас