Фінляндія почала готуватися до розпаду єврозони — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Фінляндія почала готуватися до розпаду єврозони

Казна та Політика
3184
Фінляндія веде підготовку до повномасштабної валютної кризи, яка буде викликана розпадом єврозони. Про це заявив міністр закордонних справ країни Ерккі Туоміойя, передає The Daily Telegraph. За словами міністра, такий розвиток подій не схвалює жодна політична партія в країні, але держава повинна бути до нього готовою.
Туоміойя додав, що збитки від розпаду єврозони виявляться більшими, ніж витрати на управління кризою. Разом з тим, він зазначив, що крах євро не означає кінця Євросоюзу.
Фінляндія з самого початку боргової кризи демонструвала обережність в частині надання допомоги членам єврозони, що опинилися у тяжкій фінансовій ситуації. Так, фіни вимагають застави при видачі кредитів Греції та Іспанії.
Незважаючи на це, уряд перебуває під жорстким пресингом з боку виборців. Партії, скептично налаштовані до євро, отримують все більше і більше голосів. Наприклад, націоналістична партія "Справжні фіни" на минулих виборах набрала 19 відсотків. За словами лідера "Справжніх фінів" Тімо Соїні, платники податків розгнівані з приводу спроб збереження за будь-яку ціну єврозони в нинішньому вигляді.
У свою чергу, Туоміойя сказав, що самим грекам вирішувати, чи залишатися їм в єврозоні. "Ми не можемо вигнати їх силою. Ми лише можемо припинити фінансування, і вони будуть змушені оголосити дефолт. Тоді ми подивимося, чи призведе це до виходу Греції з єврозони", - додав він.
Європейська боргова криза почалася в 2010 році в Греції і поступово охопила низку країн єврозони. Через різке зростання ставок по облігаціях ці країни були змушені покладатися на допомогу Брюсселя, що, в свою чергу, викликало невдоволення в державах-"донорах", зокрема, Німеччині та Фінляндії. Про можливий крах єврозони вже заявляли відомі промисловці, банкіри, а також політичні діячі ЄС та держав поза єдиною Європою.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас