Мінфін РФ пообіцяв зробити кредити у п'ять разів доступнішими — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Мінфін РФ пообіцяв зробити кредити у п'ять разів доступнішими

Кредит&Депозит
257
План щодо створення в Москві міжнародного фінансового центру (МФЦ) передбачає, що до 2018 року кредити в Росії стануть доступнішими в п'ять разів. Про це в номері від 16 серпня пише газета "Ведомости" з посиланням на джерела в федеральних відомствах.
"Дорожня карта" щодо створення МФЦ була розроблена Мінфіном, в даний час вона направлена на узгодження профільним відомствам. Крім доступності кредитів, документ припускає, що Росія підніметься з 98-го на 20-е місце в рейтингу Doing Business (умов для ведення бізнесу) Світового банку та отримає близькі до максимальних оцінки міжнародних рейтингових агентств - Moody's, S&P і Fitch.
Згідно з документом, масштабна приватизація російських державних активів повинна проходити на внутрішньому ринку. Пропонується провести кілька виходів держкомпаній на біржу в Росії з відкладеним лістингом за кордоном. Акції після розміщення повинні обертатися на російських торгових майданчиках.
Крім того, в Мінфіні наполягають, що для створення МФЦ необхідно зберегти систему пенсійних накопичень і відрегулювати діяльність недержавних пенсійних фондів (НПФ). Планується також розширити перелік паперів, в які можуть інвестувати НПФ. Раніше ділові ЗМІ повідомляли, що в уряді йде дискусія з приводу пенсійних накопичень: деякі чиновники наполягають на їх скасуванні або значному скороченні накопичувального компонента.
Попередній проект створення в Росії МФЦ розробило в 2009 році Міністерство економічного розвитку. Документ передбачав пакет заходів до 2012 року. У березні 2012 року Рахункова палата винесла висновок, що створити в Москві фінансовий центр не вдалося. Новий проект, окрім Мінфіну, писала робоча група під керівництвом колишнього голови адміністрації президента Олександра Волошина і представники ФСФР.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас