До Чорнобиля можуть повернутися виселенці — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

До Чорнобиля можуть повернутися виселенці

672
Голова Комітету Верховної ради України з питань екологічної політики, природокористування та ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи Анатолій Семинога розповів, що теоретично можливе повернення українців до Чорнобиля, але це потрібно вирішувати з кожною сім'єю окремо.
"Мені здається, що це питання не можна вирішувати колективно, тут як мінімум потрібно його вирішувати персонально з кожною сім'єю, з кожною людиною. Адже люди проживали на різних територіях, в різних селах. Села знаходяться або в зоні відчуження, або в 30-кілометровій зоні. А бажання людей повернутися зрозуміле, тому що це їхня батьківщина. Але такі питання треба розглядати персонально", - зазначив депутат.
За його словами в зоні відчуження є місця з радіоактивним забрудненням, а є місця, де цього забруднення практично немає. "Теоретично це питання (повернення чорнобильців - Ред.) можна вирішити при дотриманні радіаційної безпеки, при дотриманні очищення від забруднення, і т.д.", - сказав він.
Семинога нагадав, що кілька сімей живуть досі в 30-кілометровій зоні, які свого часу відмовилися від переселення. І якихось серйозних проблем у них немає, окрім побутових. Адже, зазначив політик, там немає ні торгівлі, ні обслуговування. Тому, підкреслив Семинога, теоретично можливе повернення людей до Чорнобиля, але практично це потрібно вирішувати з кожною родиною.
За матеріалами:
Подробности
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас