Російським чиновникам запропонували етичний кодекс поведінки в Мережі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Російським чиновникам запропонували етичний кодекс поведінки в Мережі

236
У Росії може з'явитися етичний кодекс чиновників і співробітників держкомпаній, що регламентує їх поведінку в блогосфері. Як повідомляє газета "Известия", таку ініціативу готує депутат від "Справедливої Росії" Олександр Агєєв.
Агєєв розповів виданню, що "якийсь кодекс честі та етики" може бути "ефективним інструментом управління" і допоможе сформувати позитивний імідж влади в цілому. Те, що чиновники пишуть в особистих блогах, сприймається суспільством як державна думка, повідомив депутат.
Він зазначив, що людина, яка влаштовується на держслужбу, апріорі погоджується на деякі правила поведінки в Мережі: не використовувати ненормативну лексику, не "хуліганити" (Агєєв не розкриває, що це означає), не відповідати грубо іншим користувачам і не давати жорстких, ангажованих політичних коментарів. Всі ці положення, на думку першого заступника голови комітету Держдуми з конституційного законодавства, потрібно прийняти на законодавчому рівні.
Коли і в якому саме вигляді Агєєв збирається вносити свої пропозиції, поки невідомо. Пропозиція депутата з'явилася незабаром після того, як віце-прем'єр Дмитро Рогозін написав у своєму мікроблозі: "Кожна колишня б. з віком прагне читати всім лекції про мораль. Особливо під час зарубіжних турне і гастролей".
Блогери зробили висновок, що Рогозін таким чином образив співачку Мадонну, яка напередодні підтримала учасниць Pussy Riot на своєму концерті в Москві. Сам віце-прем'єр в Facebook пояснив, що за буквою "б" в твіті "могли ховатися такі слова як 'богиня' або, наприклад, 'балерина'", а Мадонну він в повідомленні не згадував. "Ось що значить стійка громадська думка", - уклав він.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас