Найбільший виробник титану в світі націлився на українські активи — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Найбільший виробник титану в світі націлився на українські активи

1248
Російська компанія "ВСМПО-Авісма", найбільший виробник титану в світі, зацікавилася приватизацією українських підприємств галузі. Про це в номері від 13 серпня пише газета "Ведомости" з посиланням на генерального директора титанової компанії Михайла Воєводіна.
За його словами, дії "ВСМПО-Авісма" будуть залежати від умов тендеру. Зараз в Україні у компанії є дочірнє підприємство - "ВСМПО титан України". Особливий інтерес для російського підприємства становить Запорізький титано-магнієвий комбінат, який займається виробництвом титанової губки (напівфабрикат для випуску кінцевої титанової продукції), і в звіті "ВСМПО-Авісма" названо головним конкурентом росіян.
18 липня кабінет міністрів України опублікував доручення в найкоротші терміни підготувати продаж 50 відсотків плюс однієї акції "Кримського титану". Президент країни Віктор Янукович виключив найбільший у Східній Європі холдинг з виробництва діоксиду титану з числа підприємств, що не підлягають приватизації. Умови тендеру на продаж і терміни приватизації поки не відомі.
За даними газети "Коммерсант-Україна", підприємствам "Кримського титану" буде потрібно близько 2-2,5 мільярда доларів інвестицій. За підсумками першого півріччя компанія отримала збиток майже в 15 мільйонів доларів. 50 відсотків мінус одна акція холдингу контролюється структурами українського підприємця Дмитра Фірташа.
70,42 відсотка акцій "ВСМПО-Авісма" контролює державна корпорація "Ростехнології". У ЗМІ з'являлася інформація, що цінні папери можуть бути розпродані, але сама держкорпорація її спростувала. Основними замовниками найбільшого в світі виробника титану є американська Boeing і європейська Airbus. На вересень 2011 року в компанії працювало 19,3 тисячі осіб.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас