Набрали чинності нові санкції США проти Ірану — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Набрали чинності нові санкції США проти Ірану

Енергетика
346
Новий пакет санкцій конгресу США проти Ірану фактично набрав чинності - в п'ятницю президент країни Барак Обама підписав відповідний закон, повідомили американські ЗМІ.
Законопроект про черговий пакет санкцій проти Ісламської республіки конгрес прийняв 2 серпня.
Законопроект передбачає введення санкцій проти компаній та осіб, які співпрацюють з іранською владою в сфері видобутку урану, продають Ірану, орендують або надають йому танкери для перевезення нафти, а також надають страхове покриття держкомпанії National Iranian Tanker.
Документ передбачає санкції проти всіх, хто співпрацює з підприємствами паливного, нафтохімічного або газового сектора Ірану, або допомагає нафтовій і газовій промисловості країни купувати товари, послуги, технології чи елементи інфраструктури.
"У п'ятницю ввечері (вранці в суботу по Києву - ред.) закон був підписаний президентом. Це означає, що США зробили ще один крок на шляху до посилення тиску на Тегеран", - повідомила телекомпанія CNN.
Документ також передбачає санкції проти осіб і компаній, що надають допомогу Ірану в купівлі обладнання для глушіння радіо- і телесигналу, засобів стеження, а також екіпіровки та спецзасобів для розгону демонстрацій.
Адміністрація США 31 липня в черговий раз розширила перелік санкцій щодо іранського енергетичного сектора і фінансових компаній, що проводять платежі на адресу Ірану. Як заявив президент країни Барак Обама, під санкції підпадають всі, хто надає матеріальну підтримку Національній іранській нафтовій компанії, компанії Naftiran Intertrade і Центробанку Ірану або купує американські грошові знаки або цінні метали для уряду Ірану.
Указом президента США Мінфін країни у вівторок також вводить санкції стосовно банків Kunlun в Китаї, Elaf Islamic в Іраку, розширюючи вже існуючий санкцій перелік фінорганізацій.
Раніше повідомлялося, що Південна Корея планує відновити імпорт нафти з Ірану після того, як Тегеран пообіцяв постачати нафту власними танкерами і надати судам страхове покриття на суму до $1 млрд, незважаючи на санкції США.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас