Ціни на нафту ростуть на новинах зі США — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ціни на нафту ростуть на новинах зі США

Енергетика
396
Нафтові котирування за підсумками торгів четверга продемонстрували зростання на тлі опублікованих напередодні даних про комерційні запаси нафти в США, свідчать дані торгів.
Ціни вересневих ф'ючерсів на американську легку нафту марки WTI (Light Sweet Crude Oil) на закриття торгів в Нью-Йорку підвищилися на $0,01 - до $93,36 за барель. Вартість вересневих ф'ючерсів на північноморську нафтову суміш марки Brent збільшилася на $1,08 - до $113,22 за барель.
Раніше Міненерго США опублікувало дані про комерційні запаси нафти в країні (виключаючи стратегічні запаси) за тиждень, що завершився 3 серпня: показник знизився на 3,7 мільйона барелів, або на 0,9%, до 369,9 мільйона барелів. При цьому загальні запаси бензину зменшилися на 1,8 мільйона барелів, або на 0,8%, і склали 206,1 мільйона барелів. Запаси дистилятів зменшились на 800 тисяч барелів, або на 0,6%, склавши 123,5 мільйона барелів.
Дані виявилися кращими за очікування ринку: аналітики прогнозували зниження запасів на 1,6 мільйона барелів.
Каталізатором для цін на нафту стали на цьому тижні і метеопрогнози: тропічний шторм Ернесто, що бушує в Мексиканській затоці, за даними ЗМІ, став причиною припинення роботи нафтоналивочних потужностей в регіоні, що може призвести до перебоїв поставок.
Раніше повідомлялося, що обсяг видобутку нафти в Іраку в липні вперше з моменту початку міжнародної військової операції в 2003 році перевищив 3 млн барелів на добу, свідчить звіт Організації країн експортерів нафти (ОПЕК).
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас