Греція розраховує на новий транш у вересні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Греція розраховує на новий транш у вересні

Казна та Політика
171
Уряд Греції сподівається отримати новий транш міжнародної фінансової допомоги після остаточного рішення кредиторів щодо прогресу у виконанні умов надання кредиту в середині вересня, заявив заступник міністра фінансів Греції Христос Стаікурас.
За його словами, трійка кредиторів - Євросоюз, Європейський Центробанк і Міжнародний валютний фонд проведе остаточну інспекцію виконання умов на початку вересня в Афінах, після чого оголосить вердикт до середини місяця. "Якщо це станеться і процес завершиться до 14 вересня - такі наші тимчасові рамки і такою була угода - тоді транш, у разі очікуваного нами позитивного звіту, надійде відразу після", - розповів працівник міністерства.
Найближчим часом Греція, яка сильно страждає від кризи і з перемінним успіхом виконує умови надання кредиту від міжнародного співтовариства, сума яких становить 130 мільярдів євро, може залишитися без засобів до існування в разі відсутності нового траншу допомоги.
Для того, щоб впоратися з нестачею коштів у серпні та сплатити державні борги обсягом 3,2 мільярда євро, грецька влада повідомила про намір випустити додаткові короткострокові облігації, які дозволять державі залучити до 4 мільярдів євро.
При цьому рейтингове агентство Standard & Poor's погіршило прогноз напередодні по довгостроковому кредитному рейтингу Греції зі "стабільного" до "негативного".
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас